Català   -   Castellano

          
  QUÈ ÉS LA MUSICOTERAPIA
  L'ASSOCIACIÓ
  JUNTA DIRECTIVA
  ANTECEDENTS
  ASS. ESPANYOLA EFEMERIDE: 25èANI.
  HISTÒRIA DE L'ACMT
  ACTIVITATS
  FORMACIÓ
  CENTRES
  PUBLICACIONS
  DIVULGACIÓ
  ÀREA DE SOCIS
  LINKS
  FOTOS
  INICI
 

 

 
C. Vinya del Forn, 16 08635 St. Esteve Sesrovires Barcelona Espanya Tel. i Fax : 34- (93) 771 48 18 acmt@xarxabcn.net - mtr@draspoch.e.telefonica.net
  INTRODUCCIÓ HISTÒRICA

En el mes de juny del 2002, aquesta Associació, amb seu a Madrid, va complir 25 anys d'existència, les seves Noces de Plata.

Aquesta associació és la primera que va existir a Espanya. Fundada per la Dra. Serafina Poch Blasco que presentà els Estatuts d´aquesta Associació en el “I Congreso Mundial de Musicoterapia” celebrat a La Sorbonne (París), al 1974.

Integrava aquell projecte: el Dr. Francisco Mendiguchía, Director del Instituto de Psiquiatría Infantil “Fray Bernardino Álvarez” (Dirección General de Sanidad) (Madrid), centre en el qual treballava la Dra. Poch, el Prof. Dr. Joan Obiols Vié catedràtic de Psiquiatria de la Universidad de Barcelona, el Prof. Miguel Angel Samperio de Santander i la Sra. Natividad García.

Aquell projecte va quedar aparcat fins que al 1976 es va fundar la “Asociación Española de Musicoterapia”, a l´Hospital Clínic de Barcelona, Departament de Psiquiatria per la Dra. S. Poch directora de la secció de Musicoteràpia, amb el Prof. Dr. Joan Obiols Vié, de tan grata memòria, qui va acollir la idea i va donar tot el seu suport.

Van formar part de la Junta Gestora, el Prof. Dr. Joan Obiols Vié, la Dra. S. Poch, el Prof. Dr. Juan José López-Ibor Aliño, el Prof. Dr Alfonso Ledesma, el Prof. Dr. Miquel Siguán i la Exma. Sra. María Soriano.

L'aprovació oficial no es va obtenir fins juny de 1977.

En el 1981 l'Associació tenia 215 socis, de tota Espanya. Foren Presidents el Prof. Dr. Alfonso Ledesma, catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de Salamanca fins 1979 i la Dra. Poch va ser Secretària General, primer i President des de 1979 fins 1981. Des de 1983 és President el Sr. Daniel Terán.

L´Associació va ser declarada de Utilitat Pública pels ministeris de Sanitat, Educació i Interior, el 4 de marzo de 1981.

La labor de promoció i divulgació del tema des de 1970 a 1981 la va realitzar la Dra. Poch, mitjançant entrevistes a la Televisió Espanyola : 20, especialmente a Madrid. En la Ràdio : 27. En la prensa : 29.

La Dra. Poch deixa l'Associació Espanyola per trasllat de residència, de Madrid a Barcelona.

La presidencia la va asumir el Sr. Daniel Teran Fierro.

Efemeride: Introducció històrica Juntes Directives Activitats Cursos Publicacions Divulgació